Teston
Teston

Teston er verktøyet for alle som ønsker å brukerteste enkelt, ofte og billig.

Best på test

Vi møter ofte gründere med ambisjoner og store drømmer. I 2017 møtte vi Chris, Erik og Vegard. Sammen med dem startet vi selskapet Teston, og lagde en helt unik løsning for å gjennomføre umoderert brukertesting.

Tegning av en avslappet mann med PC
Illustrasjoner laget i samarbeid med Nick Slater.

Digital brukertesting

Teston tilbyr et raskere digitalt alternativ til tradisjonell fysisk brukertesting. Tjenesten gir mulighet for bedrifter å teste og evaluere sine skisser, prototyper eller nettsider på Ola og Kari Nordman.

I verktøyet legger man inn spørsmål og oppgaver som man vil at testpersonen skal gjennomføre.

Avslappet testmiljø

Testene blir besvart av frivillige testere i en mer naturlig og reell situasjon enn i en tradisjonell testlab - de tester hjemmefra, på bussen eller hvor de befinner seg der og da.

Hjemme-hos-bilder tatt av ulike testere. Foto: Katrine Eltvik.

«Investeringsfondet Idekapital skal satse inntil 50 millioner kroner de neste tre årene på et norsk gründerselskap som vil revolusjonere brukertesting.»

DN Gründer19. juni 2018
    Portretter av mennesker
    Ikoner
    Umoderert brukertesting
    Ikoner

Visuelle virkemidler med et felles formspråk. Foto: Katrine Eltvik.

Innsikt fra arbeidet ble presentert for 900 tilskuere på Webdagene 2018. Joakim stod sammen med Kea Zhang fra Teston på scenen. Foto: Franz Von Der Lippe.

Bak et solid produkt står et sterkt og tverrfaglig team. Foto: Torgeir Rørvik, Netlife.

Resultater

Vi var med på å starte opp selskapet Teston, og utvikle forretningsmodell og strategi, vi lagde navnet og den visuelle identiteten, og vi designet og bidro i utviklingen av den første versjonen av tjenesten.

Utmerkelse i Visuelt

Teston ble nominert til IXDA-prisen 2019.

Shifter

«Markedsledende UserTesting kjøper opp norske testgründere.» Les mer

Crunchbase

«UserTesting announced Thursday that it acquired Teston, a European startup that provides multilingual experience testing for customer feedback.» Les mer